Youtube Downloader





What is YouTube Downloader?

It's software that allows you to download videos from YouTube and many others and convert them to other video formats.The program is easy to use, just specify the URL for the video you want to download and click the Ok button!

It also allows you to convert downloaded videos for Ipod, Iphone, PSP, Cell Phone, Windows Media, XVid and MP3. You can use YouTube Downloader to download the videos of your choice from home, at the office or in school. Download YouTube Downloader now and get started downloading your favorite videos from YouTube.

General Points:
  • Download videos from YouTube, Google Video, MySpaceTV and many others
  • Allows you to access YouTube videos for which you need to be 18+ years of age
  • Converts video for Ipod, Iphone, PSP, Cell Phone, Windows Media, XVid and MP3
  • Provides the ability to cut and select the output quality of converted videos
  • Uses the FFmpeg engine to convert the videos
  • Plays videos downloaded in Flash
  • Extremely easy to use
System Requirement:
  • Intel Pentium 233 Mhz (or equivalent processor, such as AMD) or better
  • Windows 2000/XP/Vista
  • Internet Explorer 5.0 or higher
  • 64 MB of RAM
  • Adobe Flash Player
  • Visual Basic 6.0 Run-Time Files
Download:
YouTube Downloader is freeware, you may use it as long as you wish, no registration required.

Click here to download the free version


How to Increase Weight Naturally: From Thin to Healthy

Dedicated to people need gain weight

Being thin is good but being very thin and underweight is not good. You should consult a physician if you are a very very thin person. Lots of medical tests would help in revealing the root cause of the problem.

These are some points, which would help in increasing your weight:

Eating: The first thing you need to do to increase your weight is to eat well. Eat more than you burn calories. Eating food, which contains more fat is good for people who are thin. Drinking milk, cheese, chicken meat etc are some foods, which contain more fat.

Exercise: Most people think that thin people should not exercise, as they could get even thinner. But it is recommended that they exercise so that they feel hungrier and eat more. Taking nutritious food would help the body gain weight. Do not lift heavy weight dumbbells in a gym; instead opt for low weight and do more repetitions.

There are lots of weight gain supplements available in the market, but they are not recommended. Instead have a good helping of protein-enriched foods, fruits and products, which contain more fat. Eat lots of protein and fat, as it is very helpful in increasing your weight. So why wait! Start NOW
_____________________________

What To Eat To Gain Weight
Healthy fats include omega-3 essential fatty acids sources like tuna, salmon, flax, and walnuts. Good sources of protein include lean meats, fish, poultry, nuts, seeds and legumes. Healthy carbohydrate sources include fruits, vegetables and whole grains. It may be easier to eat five or six smaller balanced meals per day rather than eating three large meals, especially if you are not used to eating much at one sitting. Protein powders and nutritional supplement drinks such as Ensure (buy direct) can be added as in-between meal snacks if you still need more calories. Some protein powders are flavored and only need added water and some others can be blended with your choice of juice or milk to improve the taste. It would also be a healthy idea to add a small amount of flax seed oil and some psyllium powder to add some omega-3 essential fatty acids and extra fiber.

Dietary Supplements and Gaining Weight
A high-quality multivitamin and mineral supplement is a good idea to make sure you are getting all of the vitamins and minerals you need. Some people find that their muscle mass increases with protein supplements that contain certain blends of amino acids such as creatine and glutamine. Some people who are very ill may need liquid nutritional preparations that are available through their doctors.

Resistive Exercise To Gain Weight
Exercise is also important for healthy weight gain. Resistance training exercises such as lifting weights will help to increase your muscle size. Aerobic exercises such as running and stationary bicycling are better for fat loss and excessive aerobic training may cause you to lose more weight. Resistance training can be done at a health club, gym or at home with the proper equipment

Use these tips and tools to help gain weight:

  • Start with this Calorie and Nutrition Guide to find out how many calories you will need to reach the weight you desire.
  • Use a food diary to track your calorie intake to be sure you are getting all of the calories and foods that you need.
  • You can also use an online program such as Calorie Count Plus to track your calorie intake, your exercise and your changes in weight. Calorie Count Plus has a large data base of nutrition information for almost any food you like to eat.
  • Add healthy calories to breakfast with an extra slice of whole-grain toast and peanut butter.
    Mid-morning and afternoon snacks should be nutritious, not junk. Trail mixes contain healthy nuts, dried fruits and can add healthy calories to your diet.
  • Don't add calories to your meals by choosing unhealthy fried foods such as french fries, chicken nuggets and fish sticks. Choose healthy foods such as baked potatoes, baked chicken and fish, just make your portions a bit bigger.
  • Keep your meals balanced. One meal should have a healthy protein source such as fish, low fat meat, chicken or legumes plus two or three servings of vegetables. Green vegetables add lots of vitamins and phytonutrients while starchy potatoes and corn add extra calories.
  • Drink healthy beverages such as milk and fruit juices to add calories. Don't choose sugary sodas, which only add calories and no nutrition.

Kena TAG lagi...!~

Setelah aku cuba mengelakkan+mendiamkan diri dari menjawab TAG tersebut tapi tak berhasil jadi aku pun cuba jugak la menjawabnyer...

Soalan 1: Nyatakan destinasi terakhir anda pergi untuk merilekskan kepala otak dlm bulan November 08...jawapan wajib ada gambar posing maut...
aku takde gi memana sebab kena jaga baby, so destinasi aku adalah dalam rumah je... haha



Soalan 2: Apakah pengalaman manis yang pernah terjadi dalam hidup anda....wajib post gambar..
dapat baby girl pada 15/11/2008



Soalan 3: Apakah makanan kegemaran anda....gambar jugak...(saje mendera)
makanan takde had, sume boleh... cuma ada beberapa yang tak berapa gemar.. rujuk soalan seterusnya.. haha

Soalan 4: Makanan yang anda paling tidak gemar.... nak juga gambar...
sayur apa ntah aku cuba carik gambar jumpa yang nih



SOALAN 5: Sila lanjutkan tag ni kepada 7 orang... Mereka yang bertuah ialah:
luluchen
sara-mizbutterfly
mAr@ZiEy


Beli Modem+Router baru..



Semalam (2 December 2008) aku dah beli modem+router belkin baru, spec dia kira boleh tahan la macam kat bawah nih...

  • Allows you to connect to ADSL Internet access and share your highspeed connection, data files, and network peripherals without wires
  • Protects your network from outside intrusions by hackers using NAT and SPI firewalls
  • Allows you to connect up to 4 wired computers to your network with an integrated 10/100Base-T Ethernet switch
  • Works with and PCs and Macintosh® computers
  • Features advanced security modes including WPA Pre-Shared Key, WPA (Radius Server), 128-bit WEP, and 64-bit encryption
  • LifeTime Warranty.
spec yang penting sekali adalah lifetime warranty... sebelum ni aku memang dah guna model belkin nih tapi dah bawak balik kampung utk pasang streamyx kat kampung... so utk kegunaan aku kat sini aku beli la sebijik lagi, aku gi beli kat kedai kat Subang Parade je, maleh nak gi sampai kat Lowyat, papehal senang skit nak deal pasal warranty ke hape ke.

harga bleh tahan gak la RM265. tapi lepas nego dengan tokei kedai tu aku dapat la kurang jadi RM260. Malam nyer aku pun setting ler macam biasa tapi sengal plak, asal aku dah siap setting baikkk punya pastu bila restart setting lari.. aku pun pening cemana la nak setting balik, wireless tak jumpa, padahal lampu wireless kat modem tu nyala... nak tak nak kena setting pakai LAN cable ler utk setting balik lepas aku cucuk lubang reset..

yang paling mencabar aku tak dapat gak setting modem ni, jenuh dah aku reset beberapa kali, rasa macam nak lempar kat dinding je modem nih, payah plak nak setting... then malam ni (3 December 2008) aku try setting balik, godek2, usha2 dalam forum pasal problem wireless ni then jumpa satu thread yang mengatakan dianyer channel tak bleh lebih dari 6. Then bila aku check balik tengok dia auto set jadik 12. lepas tukar ke channel 6 aku pun try restart dan nampaknyer macam berhasil jer.. setakat ni aku dah restart beberapa kali dan connection seperti biasa.. fuh lega sekejap.. nak tengok sampai esok kalau ok tu maknanya masalah dah selesai ler....

maka aku pun dah boleh mengupdate blog dengan mudahnyer... hahahha

Majlis Cukur Jambul (jambul ker rambut?)


Majlis dilakukan di kampung di kelate, detailnyer seperti berikut:


Hari: Isnin
Masa: 6.45 am (kira lepas Subuh gak nih)
Tarikh: 01 December 2008

First time buat majlis seperti ini di kelate, maknanya aku join sekali la... kalau ikutkan kata mak aku kalau kat Selangor nak buat majlis ini dua hari dua malam nak siap-siap utk majlis macam ni... tapi lain pulak kat kelate, plan asalnya nak buat Ahad malam tapi terpaksa ditunda disebabkan tersangkut kat banjir....

Majlis dimulakan dengan bacaan .... (aku tak prasan sebab orang yang baca tu selow sangat) then diteruskan dengan acara cukur jambul baby....

Selepas itu acara marhaban dilakukan sambil mendukung baby dan mengelilingi orang2 yang hadir pada majlis tersebut... acara tamat lebih kurang pukul 8.00 am kot sebab tak prasan + tak tengok jam masa abis tu..

Selesai majlis aku pun berangkat balik ke KL... masa nak balik tu hujan lebat giler kat umah.. then call balai polis Kuala Krai dan diberitahu takde hujan pun kat sana dah dua hari.. so apa lagi aku pun gerak la.....

Aku bertolak dari rumah dalam kul 8.45 am dengan kelajuan yang sederhana sekitar 80km/j (kira cover line nih) dan sampai kat KL pukul 2.15 pm... aku pun trus balik meru rumah mak aku dan trus ZZzzZzzZZzz kepenatan.....

p/s: tak banyak gambo aku letak sebab internet sengal giler, ada banyak lagi gambar dalam laptop...

Perjalanan Pagi Sabtu 29/11/2008

Ari ni pagi2 lagi dah bangun siap2 nak balik Kelate... awal2 lagi isteri aku dah packing, siap masuk beg apa sume sebab maklumla nak balik kampung dia.. haha... dah 5 hari duk kat meru penat katanya... so nak beralih angin kat kampung sana plak.. sebelum start perjalanan pekena Red Bull setin dulu utk tahan ngantuk... then ada backup setin lagi utk lepas waktu makan...

Seperti yang dijanjikan perjalanan akan bermula pada pukul 9.00 am dari USJ.. so dari Meru kul 8.30 am sampai ngam2 kul 9.00 am kat USJ, sampai je tengok tak siap lagi dan anak2 buah ada lagi kat umah atuk dia... so lepak2 dulu la kat USJ... then kemas2 apa yang patut kul 10.30 am baru gerak.. plan asalnya nak bawak baby naik Myvi tapi akhirnya terpaksa naik CRV plak, selesa skit kot terlanggar bonggol ke hape ke tidak la terkejut2... tapi yang terkejutnya adalah aku kena bawak CRV tersebut... hadoiii mana la penah aku bawak CRV neh.. bawak pun dah macam orang nak amik lesen pada mulanya, pastu nak kena masuk KL plak... haha nasib baik tak jem kalau tidak kalut gak sebab baru first time bawak..

Continue perjalanan sampai kat Kuala Lipis berenti rehat sekejap.. makan + solat then jumpa pakcik dari Kelate, dia inform yang Kuala Krai banjir dah.. pakcik tu lepas dari banjir sebab dia kuar awal dari sana dan dia dalam perjalanan nak gi konvo anak dia kat UiTM Shah Alam... untuk mendapatkan kepastian so call la balai2 polis kat Kuala Krai dan diconfirmkan tempat tu memang banjir.. masa tu kat Kuala Lipis langit cerah je takde tanda2 mendung atau nak hujan... so kitaorang amik keputusan utk teruskan perjalanan balik Kelate....

Sepanjang perjalanan takde plak tanda2 hujan ke mendung tu ada la skit2 so dengan confidentnyer sampai Kuala Krai tengok dah bersusun kereta kat tepi jalan, then kat tempat banjir tu tengok bas pun patah balik utk tidak melalui jalan tersebut.. kitaorang pun berhenti seketika utk memikirkan apa alternatif lain (aku tak pikir apa2 sebab tak tau nak buat cemana.. hehe)


(kenderaan yang digunakan dalam perjalanan)

Dipahamkan air tak surut malah bertambah naik paras nyer so kitaorang amik keputusan utk bermalam di hotel sekitar Kuala Krai, malangnyer semua FULL... nasib ada sedara kat area situ... so kitaorang bermalam la disitu sambil menantikan kalu air cepat surut bleh meneruskan perjalanan.. agak2 kalau air surut dalam kul 9.00 pm ke bleh la teruskan perjalanan yang tinggal setengah jam utk sampai rumah... tapi takde berita yang mengatakan air akan surut so kitaorang pun terus tidur dirumah tersebut (terima kasih tuan rumah)....ZZzzZZzzZZzz....

Awal pagi dah bangun dalam kul 6.30 am (awal ker rasa cam lambat jer) so bersiap2 utk meneruskan perjalanan. Information terkini air sudah surut pada pukul 2.30 am so pagi ni clear la... so kitaorang gerak dalam kul 8 lebih la dan dalam perjalanan tu pun still hujan gerimis lagi.. kitaorang sampai kat umah dalam kul 9.00 am... dengan kepenatan kami pun meneruskan aktiviti tidur.. ZZzzZZzzZZzz....

Begitulah pengalaman perjalanan hampir 24 jam dari KL - Kelate....

p/s: takde amik banyak gambar sebab membawa CRV... drive tak bleh amik gambar... haha

Farewell Party Kak Mas


pizza hanya sekadar hiasan.... heh


kek pisang ke kek coklat?

Farewell party utk Kak Mas diadakan di ofis sahaja dengan permintaan Kak Mas sendiri.
Tarikh: 27 November 2008
Masa: 1.00 ptg (time rehat)
Hari: Khamis (Sehari sebelum last day Kak Mas kat sapura)

Majlis dimulakan oleh Kak Yat memberikan sepatah dua kata diikuti oleh Pak Cat selaku bos Kak Mas dan diakhiri ucapan oleh En Ruslan.

Kemudian acara diteruskan dengan memberikan peluang kepada Kak Mas untuk memberikan ucapan (masa ni lupa plak nak rekod) dah diakhiri dengan pantun... (yang ni dapat rekod ler..)






Buat Kak Mas hayati lirik lagu di bawah:

Kenangan Terindah

Artist: Samsons
Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...

Note:
Direct link utk video di atas bagi yang tak bleh view Youtube
1. Ucapan Kak Mas
2. Acara Potong Kek

Gambar2 lain ada kat SINI (kena promote blog sebab dah mencilok gambar lebih awal)

Tribute to Kak Mas...


Sempat juga kak mas tinggalkan kenangan dengan membuat kalendar 2009 (kalendar kontroversi neh) dengan meletakkan gambar semua stafff GBD/STC

Bagi aku kak mas paling best kat sini... semua dia nak amik tau dan apa2 masalah kerja bleh ngadu kat dia, takde pen bleh gi ngadu kat dia, takde gam bleh mintak kat dia...
Semoga Kak Mas berjaya lepas meninggalkan STC Jumaat ini...
Kami semua akan merindui bebelan kak mas..
Good Luck Kak Mas!

p/s: Thanks to cik maryam sebab sudi menyecankan kalendar ini.. haha

Kisah Pagi Rabu...

Bangun pagi agak2 awal gak la dalam kul 6.00 pagi.. pastu snooze kan phone sampai kul 6.20 pagi... baru gerak gi mandi, sidai baju yang telah dibasuh oleh mesin malam tadi... nasib la ada mesin kalau tak jenuh plak nak membasuhnya..
Siap2 sume tengok jam 6.50 pagi, ok la ni bleh relax2 skit gi keje, gi start keta then gerak aa... nasib cuti sekolah so jalan lengang skit...
Tak jauh lepas kuar rumah kat Meru tu, tetiba perasan yang minyak Myvi dah menyala mintak di isi.. Adehhhh cemana bleh lupa plak nak isi malam tadi lepas balik dari klinik Umra.. trus setkan odometer jadi zero sebab bleh tahan sampai agak2 30km. Agak2 depan tesco kat Setia Alam tu ada petronas baru bukak, bleh la isi kat situ.... tengok2 bila sampai kat situ.. aduyaiiii.. tak bukak lagi rupanya... mana nak cekau stesen minyak nih... yang paling dekat pun kat USJ sana... Redah je la... sambil2 tengok odometer tu cuak2 gak la...
Tengok meter dah dekat 27km gerak dengan minyak yang sedikit... tengok kat depan ada Caltex... aduhhh malehnya nak isi Caltex.. tapi dengan keadaan yang macam ni nak tak nak kena isi gak la... singgah Caltex isi RM20 je.. nasib tak ramai orang... kalu tak kena cover2 gak la isi.. haha.. lepas dah isi apa lagi sambung merempit la dengan kelajuan yang agak2 best....
Moral of the story.. isi la minyak awal2 kalau tak bleh melambatkan perjalanan pagi anda...

TAG? Touch N Go ker?

1. Apakah pandangan pertama orang bile tengok anda?
> Senyap je mamat nih? Sombong ke hape?

2. Apakah yang anda lakukan 1 jam lepas?
> Buat kerje ler.. (padahal buat benda lain) kui kui kui

3. Bilakah kali terakhir anda basuh kereta?>
> Lama dah tak basuh keta sendiri, basuh keta masa memula beli keta je 6 tahun lepas, lepas tu basuh kat kedai jer...

4. Mana yang lebih penting dalam hidup anda, KAWAN @ KEKASIH @ ISTERI? (Pilih 1 je)
> Isteri ler..huhuh

5. Alasan anda bagi jawapan no 4..
> Hidup susah senang bersama

6. Sikap pasangan anda yang paling best?
> Suka bercakap tapi tak sampai tahap membebel ler.. sebab aku tak suka bercakap...

7. Sikap pasangan anda yang paling tak best?
> Entah.. tak prasan plak... ok je

8. Apakah sikap paling buruk anda bila memandu kereta?
> Mana ada sikap buruk, biasa je bawak keta dengan kelajuan 130~140km/j time balik keje kat LDP... kui kui kui

9. Apakah yang berada dalam kotak fikiran anda sekarang?
> Nurulain Khalisah... heh

10. Adakah anda merindui bekas kekasih?
> Tinggal dalam kenangan....

11. Kenalan yang akan di"TAG"..
>zaifull@stingray
>ChiN@sickboo
>Juz Me @erni
>Zul @zaag
>b4rr4cud4
>sufikiaz
>kurosaki
>Hyuuga
>luluchen @biak

Nurul Ain Khalisah - The Full Story


Ibu bersama baby, ayah mana? (tgh ambik gambar ler..)


Gambar baby, close up (senget plak..)


Gambar baby close up... control2...


Gambar baby (sebelum menangis...)

14 Nov 2008, 10:00PM
Ibu rasa sakit sikit2, masih ok lagi, sambung tido

15 Nov 2008, 4:00AM
Sakit sudah terasa semakin kerap, setiap 10 minit, decision to go to Poliklinik UMRA for check up

15 Nov 2008, 4:30AM
Sampai kat UMRA, doktor takde, yang ada cuma Chief Nurse ngan nurse assistant, checked and inform to wait until doctor arrive at 9:00AM

15 Nov 2008, 9:00AM
Nurse assistant check up on baby heart beat, normal.. doctor not arrived yet

15 Nov 2008, 11:45AM
Doctor arrive and checked up, opening only 2~3cm, ready to go to labour room

15 Nov 2008, 12:30PM
Doctor kata masa ibu sakit heart beat baby drop to 60~70. Dangerous and maybe effect baby because the opening only 2~3cm. The best to do ceasaren (operate)

15 Nov 2008, 1:00PM
Ibu masuk bilik operation, menunggu dengan penuh debar dan cemas (cewahhh)

15 Nov 2008, 1:15PM
Doctor kata persiapan sedang dibuat di dalam bulik operation

15 Nov 2008, 1:30PM
The first look of the baby dengan selimut hijau.... (cepatnyer...!~)

15 Nov 2008, 2:00PM
Ibu dibawa ke wad biasa selepas operation. Baby tidak berada bersama ibu, klinik jaga sebab ada nursery

Checkup every 1 hour pada ibu then the result is OK

15 Nov 2008, 11:00PM
First time tido kat klinik, huarrrghhhh

16 Nov 2008, 6:30AM
Check seperti biasa and result OK

16 Nov 2008, 7:00AM
Baby ok and ready to go home, tunggu result ibu samada bleh keluar hari ini atau esok

16 Nov 2008, 12:30PM
Nurse said both ibu and baby dah boleh keluar wad dan balik rumah, horayyyy!~

16 Nov 2008, 4:30PM
Arrived at home at USJ...

To be continue...

The Husband Store

A store that sells husbands has just opened in New York City , where a woman may go to choose a husband. Among the instructions at the entrance is a description of how the store operates.

You may visit the store ONLY ONCE!

You may choose any man from a particular
floor, or you may choose to go up a floor, but you
cannot go back down except to exit the Building!
So, a woman goes to the Husband Store to find a husband .

On the first floor the sign on the door reads:
Floor 1 - These men have jobs and love the Lord

The second floor sign reads
Floor 2 - These men have jobs, love the Lord, and love kids.

The third floor sign reads:
Floor 3 - These men have jobs, love the Lord, love kids, and
are extremely good looking

'Wow,' she thinks, but feels compelled to keep going.

She goes to the fourth floor and sign reads:
Floor 4 - These men have jobs, love the Lord, love kids,
are drop dead good looking and help with the housework.
'Oh, mercy me!' she exclaims, 'I can hardly stand it!'

Still, she goes to the fifth floor and sign reads:
Floor 5 - These men have jobs, love the
Lord, love kids, are drop- dead gorgeous, help with
the housework, and have a strong romantic streak.

She is so tempted to stay, but she goes to the sixth
floor and the sign reads:
Floor 6 - You are visitor 4,363,012 to this floor.

There are no men on this floor.

This floor exists solely as proof that women are impossible to please.

Thank you for shopping at the Husband Store.

Watch your step as you exit the building, and have a nice day!

Pengalaman Menjaga Booth..

Seharian hari ini aku berada di Matrade utk exhibition. Aku sampai dalam kul 9:15 pagi, parking plak kena bayar RM5, nasib baik per entry aje. Duk tercarik2 kat mana la tempat exhibition tu terpandang banner tunjuk arah, so aku pun pegi la. Tengok2 aku berada dikaunter pendaftaran, tapi tengok Hall B, tempat aku nak kena jaga tu Hall E. Ahh sudah mana plak aku nak kena pegi nih, try tepon Tajul then rupanya aku salah tempat, kena menapak plak gi tempat yang betul.

Ni antara gambar yang aku ambil pada awal2 pagi aku sampai kat Hall E Matrade


Booth Sapura Industrial



Barang di dalam booth Sapura Industrial



Booth Proton di depan Booth Sapura Industrial



Sesi Press Conference

Pengalaman:
1. Duduk sensorang jaga booth masa sebab Tajul ngan Suhaili gi tengok opening
2. Bersalaman dengan Dato Muhyidin Yasin ketika dia round2 booth sebelum press conference. Gambar Muhyidin melawat booth aku takde sebab aku tengah duk berada kat depan dia..!!
3. Tak dapat tengok fashion show (sedey nyer... haha)
4. Penat berjalan ke semua booth, letih woo
5. Tak dapat paper bag pun (pengumpul paper bag aku ni sebenarnya.. )
6. Boring, sakit kaki...

Nasib baik la aku kena jaga sehari aje, kalau kena jaga 4 hari mau demam plak aku.. haha

Intrade Malaysia 2008


The International Trade Malaysia 2008 (INTRADE Malaysia 2008) Exhibition is set to be a bigger and better international showcase covering more than 40 industry sectors.
Organised by the Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE), INTRADE Malaysia 2008 will be held at the MATRADE Exhibition and Convention Centre (MECC), Menara MATRADE, Kuala Lumpur, from the 13th to 16th November 2008.
The overwhelming success of INTRADE Malaysia 2007 speaks volume of Malaysia’s strategic location in the ASEAN region that provides the gateway to 550 million population in the region. This and other positive factors has further propelled Malaysia’s ability as the regional trading and investment hub in the ASEAN region as well as positioned Malaysia amongst the leading trading nations of the world.
INTRADE Malaysia 2008 provides a window of opportunities and gateway into exploring new business and investment opportunities globally.
Featuring an international trade fair showcasing a wide range of products and services from around the world, INTRADE Malaysia 2008 will see the presence of over 800 international buyers seeking new sourcing prospects as well as concurrent events which includes high powered and business oriented KL International Trade Forum and trade seminars.
INTRADE Malaysia is certainly the premier choice to expand your business globally. Make a head start by adding INTRADE Malaysia 2008 into your marketing calendar for a wider reach to the global market.





For all PIC :

1) Will be given EXHIBITOR BADGE(s) to enter.
2) To wear complete SIB UNIFORM (With name tag).
3) To be PUNCTUAL.
4) Breakfast & lunch are NOT PROVIDED.

For your info, the exhibition will open from 10.00 a.m till 6.00 p.m.



Jom beramai-ramai pegi.... itupun kalau bleh masuk la... aku kena jaga booth hari Khamis start dari pukul 9.30 AM sampai 6.00 PM...



Check up... Final Week


Masuk semalam dah tiga kali pegi check-up kat klinik UMRA ni.

Pusat Perubatan & Bersalin Umra (463757-H)
No. 18, Jalan Bola Tampar 13/14,Section 13,40000 Shah Alam
Tel : 03-5518 4319Fax : 03-5511 4319E-mail:
umra@streamyx.com

Masa first gi situ ada sorang doktor tu nama dia Dr Selvi... tgk cara dia check pun macam tak confident je.. tapi apa nak buat doktor yang sepatutnya tu takde masa first check up kat situ.
Then utk 2nd check up tu doktor yang sepatutnya tu ada, nama dia

Consultant Obstetrician & Gynaecologist
DR.UMMUL WAHIY BINTI ABDUL HAKIMM.D(USM), FAGE(Man), M.MED O&G(UKM)


Tengok doktor tu muda lagi (agaknya la sebab nampak muda je) then dia consult pun ok je. Masa check up kali kedua tu la baru dia bagitau yang ada skit masalah dengan baby tuh. Masa check degupan jantung (ntah apa nama checkup tuh) pun baby tak aktif. Bila jumpa doktor tu dia kata air ketuban kurang dan perlu banyak berehat..
Then masa pegi kali ketiga (semalam) check lagi degupan jantung tu pun tak aktif, agaknya baby takut kot dengan mesin2 tu, padahal kalau kat umah aktif je dalam perut ibunya.. Then air ketuban pun still kurang jugak, doktor bagi masa lagi seminggu utk datang balik checkup..
Ingatan dari doktor tu bila ada rasa sakit2 je trus gi klinik tuh, biar dia check... harap tidak ada apa yang buruk berlaku... doakan segalanya berjalan lancar dan baik2 sahaja.. Amin...

Catatan Hari Ahad...

Hari Ahad berada dikampung (Meru)... sehari sebelum tu ada la beli cendawan dari opismate, saja nak try cendawan goreng, katanya sedap.. tapi bergantung dengan cara menggorengnyer... jadi aku pun beli la... jadi resepi nak menggoreng adalah:

Bahan-bahan:
1. Cendawan
2. Jintan Manis
3. Ketumbar Kasar
4. Bawang Putih
5. Bawang Merah (Besar)
6. Telur
7. Tepung Kentucky
8. Air

Caranya:
Bahan 2 ~ 5 ditumbuk sehingga halus. Kemudian masukkan ke dalam bekas berisi sedikit air, masukkan sedikit tepung kentucky dan telur... jgn terlampau cair, jgn terlampau pekat.. yang sedang2 saja... haha.. Kemudian panaskan minyakMasukkan cendawan ke dalam adunan tadi dan kemudian terus digoreng sehingga masak... begitulah adanya.. hasilnya seperti dibawah... nyam2 sedap dimakan ketika panas2...



Tgh lepak2 lepas sarapan tu terasa nak amik gambar burung2 yang dibela oleh abg aku.. ini adalah sebahagian dari haiwan peliharaan dia..


burung wak wak (tak tau la kat tempat lain nama dia apa)


burung tekukur


burung serindit

ada lagi beberapa binatang yang aku tak dapat amik, salah satunya adalah landak... ada dua ekor sebab tgh tidur agaknya.. duk dalam lubang dalam sangkar.. agaknya kalau aku yang bela mesti kesian haiwan2 tersebut sebab kalau aku bela mesti tak lama hayatnya... seminggu dua dah mati... hahaha...